16. nov, 2018

Kärleken blommade idag mellan Isa o Simson :) Nu hoppas vi på småttingar om ca 2 månader :)

11. nov, 2018

Lilla Ella var här för sitt bad igår! Hon är verkligen ett lyckopiller och söt så det förslår  Hjärta

Matte Sofie kämpar på med valppälsen och gör ett jättebra jobb.Igår blev det också lite inpackning på Ellas pälstoppar ! 

Har beställt en ny borste ( Distrikta Borste ) som finns   www.deedog.se ,  

Har bara läst lite vad andra tycker och att den ska vara bra mot tovor och ta bort underull!

Spännande att prova detta "underverk":)

Tänk på att det kommer en vinter och lilla valpen bör ha sin päls mot kylan, så klipp inte de små !

Lånad text:

 Förfrysning

Det är inte så vanligt att hundar förfryser sig. Men när det händer är det extremiteterna som drabbas först, så ha extra koll på långa, tunna öron, spenar, pung, tassar och svanstipp.

Du ser på hunden att den fryser om den blir stelare och långsammare i rörelserna och kanske börjar huttra. Vid stark kyla hämmas blodcirkulationen och hunden kan få så kallad köldkramp. Då får den svårt att stödja på benen och hoppar ofta fram på tre ben.

Man kan få i gång blodförsörjningen till tassarna med massage, men det kan göra ont på hunden. Bäst är att rasta hunden korta stunder om det är riktigt kallt och genast gå in i värmen om den visar tecken på köldkramp.

Är hunden både nedkyld och blöt efter lek i snön är det viktigt att torka den ordentligt torr innan du sveper in den i värmande filtar, annars har vätan en fortsatt kylande effekt.

Tänk också på att en blöt hund i blidväder faktiskt kan frysa mer än en torr hund i rejäl vinterkyla.

Ha extra koll på lilla magen om hunden skuttat fram i djup snö.

När du kommer hem efter en frostnupen promenad är det bra att ta en extra titt på hundens öronlappar, tassar, svans och ädlare delar. Om de är frostiga, rodnade, svullna, ömma eller till och med såriga ska du genast kontakta veterinär. Det ska du också göra om kroppstemperaturen understiger 36 grader.

Nu när det är mest regn o rusk ute , spraya gärna  lite utspädd balsam på mage och ben, så är det lättare skölja bort sand som fastnat i pälsen  efter promenaden och slitaget blir inte så stort  :)

Inte så många dagar kvar nu till  Isa o Simsons kärleksmöteHjärta

Grattis alla fina pappor på Fars Dag!

9. nov, 2018

Har kommit in i en härlig lunk :) Kl 0700 får Isa o Zindy gå med mig i bullertrafik ner till centrum  och  efter det blir det lugna Näckrosdammen hem ! Rutten tar drygt en timma och kaffet smakar så gott när vi kommer hem :) Spralliga Zindy vilar tom efter den rundan.Mycket ljud och mååånga möten med hundar tar på krafterna. 

, Imorgon lördagkommer en annan sprallig tjej, nämligen Ella Bus med sin familj  Hjärta Hon ska badas och göras fin! Är så nyfiken på utvecklingen på hennes päls.

Hon är så duktig och står still under "storfönen" med mattes hjälp som håller i ett gott tuggben Ella får gnaga på under tiden!   

Att klippa klor kan vara en mardröm ibland för både hund och människa.Bra att vara två , där en lockar med något gott och en klipper, kanske bara ta en eller några klor  i taget! Glöm inte berömma valpen, så det blir en  någorlunda positiv upplevelse!

Trevlig Helg :)

 

 

 

 

6. nov, 2018

Äntligen har Isa börjat löpa :) Om allt går som jag tror blir det parning med Simson nästa helg??

Nu kan vi bara hoppas Isa kommer gilla Simson som pappa till kommande småttingar i slutet av januari ?

Zindy löper också, så här blir det full rulle snart:) Luna och Lilly är också på gång ! Man ska inte tro att det bara är hanar som blir stökiga vid höglöpGalen

Ella med matte Sofie och jag med Zindy ska gå en mini handler kurs 30 november :)  Ser fram mot detta :) Ella börjar också med Nosework och det ska bli spännande att höra om det:) 

Vi hörs!

 

 

1. nov, 2018

Telenor har gjort ett fel med mitt nya simkort, så det går bara nå mig på 031182646 eller fagerhavanais@gmail.com! Avskyr verkligen teknik som ej fungerarGalen