21. feb, 2016

Dag 55

Lilla Isa börjar nu bli lite orolig. Helst då på natten 🤪 Det sprattlar i hennes mage och hon undrar nog vad som står på?  Hon är som en en sköldpadda när hon hamnari ryggläge  på mjukt underlag  och behöver lite hjälp med att komma på rätt köl igen.

Mitt valpningsrum är nu helt klart. Har köpt mig en fin bäddfåtölj, så jag kan ligga nära valparna när dem kommer. Vill sova  hela tiden med valparna, så jag har riktig koll  Har skärmat av en liten vrå i valphagen till dem små. Inrett med mjukt underlägg och barnbarnens gamla spjälsängsskydd . Det får inte vara stort till valparna när dem är nyfödda. Lätt att gå vilse, om dem är en dm från mamman❤Valpar varken ser eller hör första tiden:

Då det är Isas första kull får hon ha tålamod med tempning nu.

Lite tidigt än men bra att veta..för mig. Tempen ska dippa rejält, för att sedan stiga, då bör valparna födas inom ca 12 timmar! På Lilly hann jag ej se denna höjning av tempen.Hon ville ut efter tempningen som var låg, för att göra sina behov och vi hann in  prescis, så gick fostervattnet...jisses :) Lilly fick valpar dag 60, så därför är det bra vara beredd tidigt Än är det några dagar kvar till Isa ska valpa..hoppas jag!

På bilden isas lilla näste för henne o valparna:

Vi hörs