10. nov, 2016

Luna på bilden och är 9 månader där:)

Naturen är allt lite förnurlig! Tror Luna väntar på att löpa, så det blir valpar lite närmre våren!

Både Lilly och Luna ha har "gått över" tiden nu! Hoppas, hoppas det kommer igång snart :)

Någon träning har det inte varit på mina damer på ganska länge.Det är ju lite färskvara det där med vardagslydning! Jag kör med typ "köttbullelydnad" och har inhandlat diverse mumsmums för att torka:)i ugnen! Tycker det känns bra att göra eget godis och det sköter sig själv i ugnen! 

Lite vanliga och lätta recept här:


Torkad blodpudding
Brukar vara uppskattat, men tänk på att blodpudding innehåller socker! I vissa affärer säljs numera en mindre sötad variant.
Sätt ugnen på 125° C.
Skär blodpuddingen i lagom stora bitar.
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Torka bitarna i ugnen, ca 2 timmar. Torktiden varierar beroende på bitarnas storlek och hur mjuka man vill ha dem!.
När de nästan torkat, stäng av ugnsvärmen och låt dem stå över natten. Låt ugnsluckan stå på glänt för att vädra ut ev. fukt

Torkad blodpudding i mikron
 
Skär blodpuddingen i skivor och lägg dem på hushållspapper.
Tillaga i mikron, ca 4 minuter och skär sedan i lagom stora bitar.

Torkad lever
Sätt ugnen på 125 grader.
Koka levern i ett par minuter (så att den blir mer lätthanterlig) och skär sedan i bitar.
Torka sedan bitarna på en plåt i ugnen i cirka 2 timmar.
Låt stå och torka över natten.

Torkade fiskbullar
Sätt ugnen på 100 grader.
Skölj av fiskbullarna och skär i små bitar.
Lägg upp på plåt och grädda tills de har torkat. Ha gärna ugnsluckan på glänt för att släppa ut fukt.
Lättgjort godis som hunden kommer att uppskatta. Och ännu bättre så är det bra för vovvens figur också. Går även att använda sig av vanlig fisk.

Torkad lövbiff
Lägg några skivor lövbiff på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i 150 grader tills köttet känns  torrt. Skär i pyttesmå bitar. Förvara i kylen.
 

Kyckling

Skär två kycklingbröst på tvären i 0,5 cm tjocka strimlor. Torka på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 100 grader tills de är riktigt torra och hårda. Det tar cirka två timmar. Förvara i kylen.

Laxbollar
Koka 200 gram lax. Mixa med ett ägg, en tesked rapsolja och två teskedar Maizena. Rulla till små bollar och låt baka på bakplåtspappersklädd plåt i 10–15 minuter i 150 graders ugnsvärme. Förvara i frysen.

Vi hörs snart igen..hoppas jag :)))