29. jun, 2017

Snart flyttar valpen hem:)

Att få hem en liten valp är både på gott och ont! Mest gott❤
Valptänder är ett gissel och valpbitning många gånger besvärlig! Klart det gör ont när dessa sylvassa tänder försöker bita i dig! Själv försöker jag komma ihåg att ha ett tuggben till hands och idka byteshandel med valpen "släpp min hand osv och du får tugga på detta goa ben" :) Det är, tycker jag ,en befrielse när permanenta tänder dyker upp! Samtidigt ska man lära valpen bli bekväm med rengörning av tänder och mun och stoppar då kanske in sina fingrar i munnen på valpen som i sin tur tycker detta är underbart gott att bita i :)
Kiss och bajs är ett annat gissel! Nu är det inte så lätt för lilla valpen hålla sig en längre tid! Tarmsysemet är nämligen inte färdigt och utrymmet inte så stort änTar allt ett par månader till...phu!! Sedan har vi klorna! Vassa som kattklor än och bör kippas en liten bit varje vecka!
En bur i canvas med stålram, är tryggt för lilla valpen att sova i (inte stängd inomhus) och i bilen som man sätter fast med säkerhetsbältet! Absolut förbjudet med lösa djur i bil!!

 Länk till en av nånga  hundshoppar online som har canvasburar!

 www.4dogs.se/burar-transport/burar-tillbehor/canvasburar/canvasbur