17. dec, 2018

Dag 32 för Isa o liite snö :)

Med Isa är det rätt ok, även om hon mår illa från o till. Vill helst bara ligga ihopkurad  brevid husse och ser så där olycklig ut som man gör,när man mår lite dåligt Hjärta Hoppas det vänder i vecka sex!

Om vi räknar från parningsdatum, så har Isa gått halva tiden :) Så om allt går väl, har vi småttingar här om sisådär  30 dagar :)

Zindy och jag var på ringträning igår. Lotta som höll i den träningen tyckte både Zindy och jag var jätteduktiga :) Stärkte mitt självförtroende lite inför My Dog! 

Fick också lära mig det  finns  ett försvarsspray att spruta på framrusande hundar man känner sig hotad av!

Två av mina hundar har blivit attackerade av samma hund  vi känt i två år  och det inom 2 veckor ?? .En annan liten hund, bet samma hund , den  i huvudet och  med ett dränage och hål i huvudet gick det ändå bra till slut .

En polisanmälan gjordes och vi ser knappt den stora hunden mer! Nu ska jag ha detta spray  i fickan och det känns lite tryggare!

Hunden var en Flat Coat Retrivier som enl hundägare är sååå snäll ????

Lite om den här.....

 

  

 
 
 
 

 

DogDefense har en räckvidd på ca 3m och fungerar som en förlängd arm för att stoppa eller avskräcka hundar som är på väg att attackera. Ju närmare hunden är desto starkare blir effekten. Både doften och ljudet skrämmer hunden och om den inte genast avlägsnar sig drabbas den av en kraftig irritation i slemhinnorna såsom ögon och nos. Vanligaste reaktionen är nysningar.

DogDefense har också en isande effekt då den kommer in till huden. Detta för att efterlikna en känsla av kallt vatten, vilket är det som ofta rekommenderas att användas vid hundslagsmål. Produkten har desinficerande egenskaper så man kan spraya även om hundarna har hunnit skadat varandra. Dog Defense ger inga bestående skador på hunden!

Munstycket är en helt ny idé och utformat för att det inte ska gå att rikta fel (fingret passar bara från ett håll) samt ge en optimal spridning av strålen på lagom avstånd. Munstycket skyddar även så att sprayen inte kan utlösas i fickan. Ingen krångligt lock att få av när det är bråttom. Sprayen har även ett bältesclips som gör det möjligt att enkelt fästa den i t.ex. bältet.

Ha med dig en Dog Defense när du är ute för att skydda dig mot ilskna hundar och att bli hundbiten.


Utförda tester av sprayen


• 5 skarpa lägen, dvs då två hundar faktiskt har slagits.
• 10 scenarion då man har velat bryta och separera 2 – 5 hundar där en ”obehaglig stämning” har skapats.
• Ett fall mot en springande hund.

100% av gångerna har det skapats en reaktion som har brutit upp situationerna. I vissa lägen har man fått gå in och spraya ett par gånger då hundarna har vänt sig tillbaka mot varandra.


Bruksanvisning


Det svarta locket har en perforerad svart plastbit som kan tas bort direkt, den är till som extra skydd vid leverans. Spraya i riktning mot hundens nos på max 3m. avstånd. Tvättas bort med schampo och kallt vatten. Rengör vid behov hundens ögon och nos. Vid kvarvarande irritation kontakta veterinär. Får ej användas som dressyr-redskap.


Tekniska data

Licensfri: ja.
Räckvidd: ca 3 meter.
Innehåll: Vatten, Etanol, Butan/Propan, Mentol.
Volym: 40 ml [54] ϶.
Vikt: 56 g.
Höjd: 93 mm.
Bredd: 34 mm.
Omkrets: 115 mm.
Hållbarhet: bör bytas ut efter 2 år.

Mer information på DogDefense.se