29. apr, 2019

Efter regn kommer sol :)

Efter ett välbehövligt regn i helgen, skiner solen för fullt igen!

Mycket gynnsamt för fästinarna som bara sitter och väntar på ett grästrå för  att hitta en blodvärd!

Det har ju också ryktas om en värstingfästing som springer efter en ca 9 meter 🤪

Snart vågar man bara går på grus eller asfalt! Bravecto som mina damer fått (inte blivande mamman Zindy) skyddar inte mot allt jäkelskap dessa monster bär!

 

Det låter ju bra  med detta läkemedel, MEN när man läser dokumentationen om denna medicin ser man att den eliminerar tyvärr inte risken för att hunden ska smittas av en fästingburen sjukdom, då medlet inte hindrar fästingar från att bita sig fast och börja suga blod.
Det är först efter att blodsugandet börjat som detta medel dödar fästingen, inom 12 timmar. Fästingen hinner alltså gott och väl överföra en sjukdom till hunden innan den dödas av medicinens verksamma beståndsdelar.
Så här står det i EMAs dokumentation:
”Eftersom loppor och fästingar måste börja livnära sig på hunden för att dödas av läkemedlet kan inte risken för överföring av sjukdomar som de kan vara infekterade med uteslutas.”
Alltså är detta inget effektivt alternativ till de redan befintliga fästingmedel som finns att köpa.
Sorry.

Borsta igenom hunden efter varje promenad, så har man gjort så gott man kunnat! Finns ju inget bra till små valpar, tyvärr!

Vill också tala om mit ogillande ang flexikoppel😠

För några dagar sedan var den lilla vita spetsens förare inte uppmärksam på hunden  hade  ca 8 m fritt runt om! Den lilla hunden sprang ut mellan två parkerade bilar och det kom en taxi i full fart och körde över den !! Lilla hunden dog omedelbart och ett ben slets av! 

Man kan kanske använda flexkoppel i bilfritt område när man tränar den på tex inkallning?

Annars inget nytt här på västfronten..än!

Vet inte riktigt om Zindy ska ha 6 m mellan sitt löp som hon hade förra gången? Kanske hon inväntar dem andra damerna som är vanligt bland tikar! Just nu har det iaf gått minst 6 månader och jag kollar henne varje dag om något är på gång:) 

Snart ska Simson få träffa sin blivande fästmö, kanske om 10 dagar eller så :) Hoppas kärlek uppstår och det blir många fina valpar hos den uppfödaren som tiken bor hos! Alltså blir inte här hos mig :) 

 Zindys päls börjar hämta sig efter pälsmarodörerna (valparna) flyttat! Får info om att dessa huliganer har ett fantastiskt liv och bilderna gläder mig sååå mycket❤
Nu blir det promenad  i solen med alla  5 st damer på en gång ! Får klara det själv, då maken gör iordning en båt!! 
På bilden min kära lilla hoppetossa Zindy❤