2. jun, 2019

Idag skulle lilla Millie 4,5 månader vara på sin första utställning.

Det blev inte så, då Millie i sin lek fick ett klobrott och fick opereras! Små valpar har små tunna klor och kanske lättare att fastna i något?  Hoppas nu allt gått bra med lilla sötnosen som ska tillbaka på återbesök imorgon måndagHjärta

Det är många utställningar nu och jag undrar om Zindy ska få åka med på en om ca en månad

Ella ska med i a f:) Är inte helt förtjust i utställningar men känner ett måste.

Luna fick sommarfrisyr och är riktigt söt:) Nu är det inte pälsen som gör henne varm utan underullen som måste kammas bort! Nu hade hon inte det, bara jag som är lite lat ang pälsvård! Luna är 8.5 år och kan få ha lite mer lättskött päls!

Isa badade jag igår. Hon var inte badad på tre veckor och knappt borstad p g a sin luftrörskatarr! Inte en tova fanns i hennes päls och inte det minsta underull,

så fin päls redan efter sin kull för fyra månader sedan! Det går också fort att föna torr en sådan päls:) 

Zindy väntar fortfarande på sitt löp och jag börjar bli lite otålig på denna väntan!

Nu är det Juni och sommar men var är värmen?

 

28. maj, 2019

Det rings en del om önskan av en valp nu:) 

Då Zindy inte börjat löpa än är det svårt att säga när/om det kommer valpar

Det märks på övriga damer här det snart är på gång....hoppas jag? Gissar Tant Luna är först ut med att löpa och då kanske Zindy hänger på och börjar löpa också?

Det är en evinnerligen väntan runt löp,parning och valpning men så spännande!

Igår var lila Millie här och tränade igen  inför sin första utställning! Gick hon fint i 5 sek förra gången är vi nöjda med 10 sek. denna gång:) Att stå på trimbordet fint, gick också ganska bra! Det räcker man tittar på henne, så snurrar både svans o kropp, så undrar hur domaren ska kunna bedöma hennes lilla kroppGalenHan lär nog få en o annan puss i a f! 

 

 

 

24. maj, 2019

 Isa lilla har Bronkit både infektion och inflammtion! Kanske är hon nu lite bättre, då hon ätit antibiotika i 4 dagar! Hon låter som en sån där plastgris när man trycker på den :) 

Hoppas nu det inte är kroniskt, det kan bli jobbigt för Isa,  lillaHjärta 

Vaccin mot kennelhosta är också bra för Isa, säger veterinären!? Det kan lindra symtomen något.

Det är inget vaccin jag brukar ge mina hundar, då i mitt tycke inte hjälper något vidare? Bägge mina Irländska settrar fick kennelhosta. En var vaccinerad och en var utan, bägge hade det lika jobbigt??  Ibland tror jag vi övervaccinerar vår djur?

Zindy dröjer med sitt 3:e löp ? Eller kanske lilla fröken ska ha drygt 8 månader mellan som övriga flocken och då är det Juni som gäller ang  parning:)?

I

21. maj, 2019

– Att passivitetsträna är en viktig träning  för en valp och är en förutsättning för att senare kunna ta med sig hunden överallt i vardagen.

För att hjälpa valpen att slappna av ska man sätta sig ner med den och lugnt massera den över bröstet eller i mungiporna. Det kan låta enkelt, men det gäller att ha tålamod. Vissa hundar vill inte alls vara stilla. Särskilt inte valpar. För att hjälpa hunden att behålla lugnet kan man hålla fast den om den försöker sticka iväg.

Man ska vara tyst, inte säga ”nej”, bara lugnt hålla i. När hunden slutar streta emot släpper man den, eller ger den lite godis.

Igår var Millie Bus  härKärlekEtt stycke dynamit kan man säga:)

Hon träffade en äldre Herr Maltes och lekte glatt med honom! Det gick undan kan man säga: Att så små valpar kan springa så fort! 

Valpar behöver springa lösa och göra av med överskotts energi ! 

Millie är duktig på inkallning när man har någon gotta i handen! Gick även bra med en maskros :)) Så rolig och härlig valp hon är:)

Millie har tappat sin första framtand och det blir nog skönt när resten av pirayatänderna ramlar ut!!

 

Imorgon kommer chokladpralinen Ella som nu har sitt första löp! Vi ska bada och kamma ur underull från pälsen!  

Zindy däremot dröjer med sitt löp och jag hoppas Ella besöket sätter igång det hela!

Idag väntas det åska ??

16. maj, 2019

Lakritstrollet Millie var på besök och vi försökte träna lilla fröken  ...hmmm CoolHon var så glad o sprallig att träningen blev som den blev ChockadBara ett ben i marken, för det mesta och där mellan hopp o skutt med en ständigt viftande svans Hjärta Hann ta en bild när Millie går så fint ( 1 sekund) med matte Anna :)

Lilla millie är ju bara 4 månader imorgon, så vi får ta träningen lite på hennes villkor!