4. apr, 2019

Idag blev småttingarna 11 veckor och kanske avmaskade ni innan 12 veckorssprutan !

Är så glad för bilder och kärleksfulla ord på/om era juveler! 

Saknar dem så klart Krossat hjärta

Hundutställningen var inte så kul då det blev Very Good både på Ella och Zindy:(

Hade det varit en tenta hade man varit jätteglad för Very Good men i hundvärlden vill man helst ha minst Excellent1 Får skylla mig själv som drog dit Zindy med en usel päls som valparna hjälpt till med lite :) Ella var inte heller på hugget. Var mycket ljud på hotellet..sa Zindy hela tiden!

Kändes  inget roligt runt ringen heller för den delen!  Domaren har jag inte så stort förtroende för  hur han dömer Havanaiser men trevlig är han i a f ! 

Inte är det väl så illa som bilden visar......

 

30. mar, 2019

Träffade på söta Millie på vår hudpromenad igår :) Mamma isa blev så glad återse sin dotter:)

Det är tomt och tyst här nu.Naturligtvis saknar jag Isas små! Men det är också skönt att  huliganerna särades på varandraGalenoch jag får sova mer :) 

Tur jag har lite pyssel denna helg med Malmö utställning, jag inte hinner sakna dem så mycket då ! 

Sofie med Ella möter vi upp på Centralstationen och det ska bli så mysigt få umgås med dem bägge två :)

Allt har gått så bra så  i nya familjerna  och det värmer mitt kennelmattehjärtaHjärta

Än en gång...tack för inkommande info om småttingarnaHjärta

På bilden nybadad Max :) 

 

 

29. mar, 2019
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Bilden kan innehålla: hund
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
29. mar, 2019
 
Vänder mig till er alla mina uppfödarkollegor och hundvänner . Nu är våren här, härligt och mysigt. Blommor och solen kryper fram. För oss hundfrisörer kryper också alla dessa stackars hundar fram. Jag tror på utbildning, utbildning och utbildning. Det här gör ont. Skitont. Jag ser i badet och under fönen hur hunden är röd och irriterad i huden. Många av dessa tappra jyckar är så snälla med mig, en del tycker att jag är djävulens påfund när jag är satt att ta tag i det problem som smygande pågått i flera månader. Många av oss hundfrisörer får sedan höra hur kunden är missnöjd att deras hund klippts kort, att vi skadat deras hud etc. Nope, nej nej. Det finns ingen utväg än att klippa jättekort rent djurskyddsetiskt för min del om hunden har en lovvika vante intill huden. Och tro mig, det är inte kul. Jag är skiträdd att klippa fel för att det är svårt att känna vad som är hud och vad som är en tova. Det tar tid = det kostar pengar. Hunden är ibland ledsen, i många fall tacksam faktiskt. Att huden blir röd efter att ha gått i den här yllekostymen flera månader förstår jag. Det är inte att jag borstat eller klippt som skapar det. Men informera om detta. Säg detta till era hundkompisar, valpköpare. Berätta att tovor gör ont. Att hunden far illa av detta. Uppfödare, erbjud er hjälp, var inte taskiga på dem som köpt en långhårig hund men inte fixar pälsen, hjälp dem eller sänd dem till en vettig hundfrissa. Skäll inte på dem för att de misslyckats utan utbilda, utbilda och utbilda. Man är inte expert som du på rasen, man behöver motivation för att lära sig och bli bättre. Alla hundar mår bra av att ses över minst en gång i veckan. Jag har många exempel nu på hundar som behövts rakas totalt pga tovor: golden, lagotto, newfie, powderpuff, havanese, pudel, shi tzu, "labradoodle", schnauzer mf.l.
Please, hjälp era valpköpare, förklara att de behöver borstas och klippas/trimmas, ullkammas, etc. Året om! Det är för hundarnas skull. Det är emotionellt skitjobbigt att se. Många hundar har ont, de bits, hoppar och rivs. Ni alla, var utbildare, hjälp till. Hjälp dem skaffa en rutin på borstandet. Hjälp dem förstå att mycket päls inte är det samma som att inte frysa i snön. Mycket päls som är tovig och blöt gör inte mycket för att skydda mot kyla. Det gör däremot skit ont. Jag utbildar varje varje dag. Jag blir ibland ledsen när någon skrattar åt "hur ful hunden blir" efter att den helrakats pga tovor. Jag blir glad efter varje hund jag fått tovfri och som jag ser pustar ut och tittar tacksamt på mig. Man måste borsta hemma. Det är ingen rättighet att ha hund. Men det är en skyldighet att sköta om dem man har. Så ni hund människor och uppfödarkollegor. Hjälp mig utbilda, var inte arga eller skäll. Förklara hur viktigt det är. Går det inte in, anmäl. Men utbilda utbilda och utbilda!
25. mar, 2019

Nattinatti!