Text

6. apr, 2014

Text

Visst kan man ha hund i lägenhet!

Många tror att hundar inte är lämpliga att ha i lägenhet. För hunden har det dock inte så stor betydelse om den bor i hus eller lägenhet. Det viktiga är hur den blir omhändertagen och på vilket sätt den blir aktiverad. En stadshund får på sina promenader chans att möta både människor och hundar. Den får stimulans till exempel genom att lukta på nya spännande dofter, att åka buss, tunnelbana, spårvagn och upptäcka nya miljöer. Som hundägare i en stad kan man inte bara öppna dörren och släppa ut sin hund. Varje promenad blir till nytta och nöje för både hund och ägare. Många valpar som bor i lägenhet blir också lättare rumsrena då deras rutiner blir mer tidsbestämda och planerade. Det finns inte laglig grund för ett generellt hundförbud. Det är först om hunden uppför sig störande eller förorenar i trapphuset, på
gården eller liknande som hunden blir en sanitär olägenhet och ägaren kan avkrävas ansvar. Fysisk och psykisk stimulans Fyra till fem gånger om dagen behöver din hund få komma ut. Inte bara för att uträtta sina behov, utan minst lika mycket för att få motion och stimulans för både kropp och själ. Minst två av dessa gånger ska innebära rejäla promenader och aktiviteter. Ett varv runt kvarteret är inte tillräckligt ens för de minst motionskrävande raserna och en un- derstimulerad hund kan bli stressad, skällig och benägen att bita sönder saker. Behovet av fysisk och psykisk stimulans varierar mycket mellan raserna. Ta därför reda på hur mycket motion just din ras behöver och vilka typer av aktiviteter som passar den. Sök dig till parker och grönområden där andra hundägare går med sina hundar.  

Text ur  Svenska Kennelklubbens  broschyr "Hund I Stan"

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan