varmt

20. jul, 2014

varmt

HemHundarHälsaHälsoriskerVärme & värmeslag

Värme & värmeslag hos hundar

Hundar kan ha svårt att hantera värme och löper stor risk för att drabbas av värmeslag. Vi i Svenska Brukshundklubben ger dig några goda råd.

Hundar saknar svettkörtlar

Tänk på att din hund påverkas väldig snabbt av värme och kan drabbas av värmeslag, detta både på stranden och i bilen. Hundar saknar nämligen svettkörtlar och svalkar sig genom att flämta. Detta gör att de löper stor risk för att drabbas av värmeslag.

Extra känsliga hundar

Valpar och gamla hundar kan vara extra känsliga. Även trubbnosiga hundar, hundar med övervikt, tjock päls eller hjärtsjukdomar kan vara mer känsliga .

Tänk på att alltid ha vatten och skugga tillgängligt för din hund!

Gör så här vid värmeslag

Om hunden skulle drabbas av värmeslag - bland annat snabba och tunga andetag som följs av att hunden blir förvirrad, dreglar och kanske svimmar - för omedelbart bort hunden från värmen in i skuggan eller in i svalkan inomhus. Det viktigaste är att omedelbart sänka kroppstemperaturen, till exempel genom att spola av hunden med vatten och sedan fläkta den.

Se också till att hunden dricker ordentligt. Linda därefter in hunden i kalla våta handdukar. Ta alltid kontakt med veterinär!

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan