Inkallning

16. aug, 2014

Inkallning

Ja det är väl viktigaste av all  lydnad! Inte så lätt som det låter men måste fungera!Själv tränar jag Rosa med endast glädje och lek än, när hon kommer fram till mig !Man får gärna fåna sig lite också , så valpen tycker man är rolig🙂Hoppas hon kommer ihåg detta när hon blir"tonåring"🤪

Utdrag ur en artikel jag läst

Inkallning

Det är viktigt att en valp lärs upp att alltid komma till sin ledare.
Bästa sättet är att din valp kommer til dig för att den gillar dig, för att du är intressant, för att det är "skönt" att vara med dig (se belöningar).
Om hunden inte kommer. Upprepa kommandot, fast gladare, håll ut armarna och huka dig. Om den inte lyssnar så tjata inte. Testa att gå därifrån fort, helst gömma dig.  Valpen ska uppleva det som att flocken springer iväg och riskerar att försvinna och då vill den självklart hänga med. Försök ALDRIG jaga ifatt en hund, du är dömd att förlora och hunden kommer att minnas och utnyttja det.Kommer inte en valp på inkallning, vilket är tämligen naturligt i början, så är man inte tillräckligt intressant och rolig. Inkallning tränar man med positiv förstärkning, var intressant, rolig så att hunden VILL komma till dig. Funkar inte det med bara rösten använd godis, någon rolig leksak o.s.v.

Ta för vana i början att varje gång hunden är på väg mot dig så säg: "kom hit" (glatt). Och när din hund kommit fram: bli glad och kela.

 Vi hörs snart igen!

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan