Påsk

30. mar, 2015

Påsk

Nu var det ett bra tag sedan jag var här! Tack o lov  börjar allt lösa sig från ryggont  och annat tråkigt!

Våren är här och bara det är ju härligt! Har av tidbrist inte tränat min lilla raring Rosa för kommande utställningar! Inte heller blev det tid över till handlingskursen! Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig men nu  känns det som  att jag är på banan igen😀Vi tränar så gott vi kan tills nästa utställning som då antagligen blir i Lidköping!

Rosa lyckades ha en hörntand kvar till för två veckor sedan! Den störde inga andra tänder, så varför joxa med nedsövning för att dra den tanden  och tömma sin plånbok! Allt blev ju bra ändå:)

Snart blir Lillys kull 1 år..jisses vad tiden springer iväg! Nu  är det vaccin igen som gäller och Rosa ska kolla sina knälskålar och ögonlysas  vilket man tidigast gör vid ett års ålder!

Lite info om det här, lånat  från SKK sida!

Patellaluxation

Patellaluxation innebär att knäskålen (patella) kan förflyttas (luxera) från sin normala position.

Två former av patellaluxation förekommer. Den vanligaste formen är när knäskålen glider ur sin position och hamnar på insidan (medialt) av knäleden. Den andra formen är när knäskålen hamnar på knäledens utsida (lateralt). Det finns många olika bakomliggande orsaker till patellaluxation. Ett vanligt symptom är hälta. I de fall luxationen är permanent har knäskålen låsts i sitt läge och drabbade hundar får en typisk, knäande gång.

Patellaluxation kan konstateras genom palpering (undersökning med händerna). Gradering av patellaluxation sker på en skala från 0 till 3 och baseras på med vilken lätthet luxeringen sker:

Nu inväntar vi Påsken då vi + alla hundarna ska på fest🤪 Undrar om vi får komma tillbaka igen:)

Glad Påsk önskar vi er alla!

 

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan