BARBARER och kärlek

24. jun, 2015

BARBARER och kärlek

"I den sydkinesiska staden Yulin firas sommarsolståndet genom att man festar loss på ca 10 000 hundar, en årlig hundätarfestival. Festivalen grundades för 25 år .......

Fruktansvärt! Kan knappt se på en Kines just nu!!
På FB är det hemska bilder ( Som jag inte vill se där) på hur våra husdjur behandlas för detta ändamål!!! Vågar knappt titta in på FB längre!

Har i dagarna tänkt mycket på min käre setterhane LINK! Efter noggrann sökning av en bra kennel med mycket fina utställningsresultat. åkte jag dit för att titta på honom! Blev naturligtvis
störtkär i honom på studs ! Nämnde för den kända och respekterad uppfödaren han gick väldigt "killigt"!! Enfaldiga mig :(
Det visade sig senare, efter "vanligt" folk sa till mig, han gick lustigt och jag började inse att han hade nog fel på bakbenen och släpade på baktassarna ibland!! Kärleken är blind sägs det! Ringde uppfödaren som sa Links kända far släpade baktassarna också , även i utställningsringen ??? Märk väl att Links
far var multichampion?? Frågade uppfödaren...vad gör du åt detta då? Svar...ber honom lyfta på tassarna??!!! Tänkte, kanske det går! Inte då... Efter nerslitna klor med blottade pulpor, massa operationer och annat elände fick vi ha Link hos oss i nästan nio år! Hans första 6 år levde han på Käringöns släta klippor och hans blottade pulpor härdades! Vi fick alltid se till han gick på slätt och mjukt underlag! Inte alltid så lätt! Link blev min absolut käraste hund!
En knähund på 42 kg!! Underbart vacker med en urtjusig päls och ville alltid vara mig till lags ! Kanske det avlades enbart på skönhet ang Links föräldrar? Har aldrig sett vackrare föräldrardjur (Irländska settrar)! Högt meriterade var dem också! Kanske uppfödaren inte kunde något om genetik och domaren inget om anatomi..vad vet jag ?? Har aldrig frågat henne men hon födde upp minst 4 kullar om året och jag hopps det gick bra med dem alla!
Finaste Link det har gått drygt fem år och det gör fortfarande ont!!
Sedan kom en ny ras in i mitt liv..Havanaisen Lilly från Callunavias Kennel ! Undrade länge vad jag gjort när denna lilla varelse sprang omkring mina ben på mitt golv! Var livrädd hon skulle hamna under fötterna !!Snart visade sig att liten klarade sig utmärkt undan mina fötter och växte snabbt till en stor liten hund! Idag är det Lillys 5 årsdag och jag har aldrig ångrat en sekund jag bytte ras...förlåt käre Link !

"

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan