Underbara hundar

5. jul, 2015

Underbara hundar

" Detta tänker din hund om dig egentligen:

Jag är din hund och jag har något jag vill viska i ditt öra. Jag vet att ni människor lever ett upptaget liv. Någon måste jobba hela tiden och andra har barn att ta hand om och uppfostra. Det verkar som om att ni springer hit och dit, ofta alldeles för fort, ofta utan att lägga märke till de verkligt fina ögonblicken i livet.

Se på mig nu. Se på mig medan du sitter vid din dator. Ser du de mörkbruna ögonen som ser in i dina? Synen är lite sämre nu. Det blir så med åldern. De gråa håren har börjat synas runt min nos. Du ler mot mig: jag ser kärlek och omtanke i dina ögon. Vad ser du i mina? Ser du glöd? En själ som älskar dig på ett sätt som ingen annan gör? Ser du någon som skulle förlåta alla dina misstag och fel bara för ett ögonblick av din tid?

Det är det enda jag ber om. Att du stannar upp, bara lite, bara några minuter, för att vara med mig. Du har blivit upprörd många gånger av ord du har läst på skärmen som har handlat om sådana som jag som går bort. Några gånger dör vi tidigt, några gånger så plötsligt att du får hjärtat i halsen. Några gånger åldras vi så sakta framför dina ögon att du knappt lägger märke till det. Inte förrän det är för sent. Kärlek är där ändå, alltid, till och med när vi somnar in och kan springa fritt långt borta.

Det är inte säkert att jag är här imorgon. Det är inte säkert att jag är här nästa vecka. En dag kommer dina ögon att fyllas av tårar. Sådant som sker när ni människor känner hur sorgen fyller själen. Då kommer du att bli arg på dig själv för att du inte fick ”bara en dag till” med mig.

Eftersom jag älskar dig så mycket gör det mig ledsen att tänka på din sorg. Vi har nuet tillsammans. Så kom hit, sätt dig sidan om mig på golvet och se mig djupt i ögonen. Vad ser du? Om du tittar djupt nog kommer vi att kunna prata med varandra, du och jag, hjärta till hjärta.

Kom inte till mig som en ägare, som en tränare eller som en mamma eller pappa. Kom till mig som en levande själ och smek min päls. Låt oss se varandra djupt i ögonen och låt oss prata. Det kan hända att jag berättar för dig hur roligt det är att springa efter en tennisboll. Det kan till och med hända att jag berättar något djupt och viktigt om mig själv för dig. Eller om livet i allmänhet. Du bestämde att du ville ha mig i ditt liv för att du önskade en själ att dela saker och ting med. Någon som är väldigt olik dig själv. Och här är jag.

Jag är en hund men jag är också en levande individ. Jag har känslor och sinnen och jag har en ande och själ. Jag ser inte på dig som en ”hund med två ben”. Jag vet vad du är. Du är en människa och hur unik du än är älskar jag dig ändå. Kom och sitt med mig nu. På golvet. Kom in i min värld och låt tiden stanna i 15 minuter. Se mig djupt i ögonen och viska något i mitt öra.

Ikväll ska mina hundar få lite mer kärlek än vanligt.
"

Källa Tickid

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan