Lillys valpar två år

15. maj, 2016

Lillys valpar två år

Idag fyller Lillys valpar 2 år❤

Grattis alla godingar!

Lite om skötsel från Glanna!

Rumsren

En hund är inte ordentligt rumsren förrän den är ca 6 månader gammal. Men om du är påpasslig så kan du undvika olyckor inne långt innan dess. En gyllene regel är att varje gång hunden har sovit, ätit eller lekt så bör du ta ut den för en kort kiss-vända utomhus. Beröm den när den uträttar sina behov ute så lär den sig snart var den får sätta sig.

En del människor föredrar att ha tidningar eller speciella vätskeabsorberande papper utlagda vid ytterdörren för att valpen ska lära sig att kissa där i första hand. Det kan vara praktiskt om du får hem valpen mitt i vintern eller om du bor i en lägenhet flera våningar upp. Nackdelen är att det kan ta lite längre tid att vänja hunden med att göra sina behov utomhus, men det är en smaksak.

Tänk också på var du vill att hunden gör sina behov utomhus. Vill du inte att den ska kissa i trädgården ser du helt enkelt till att alltid ta valpen utanför tomtgränsen innan du sätter ner den för att kissa.

Dags för socialisering

Efter första veckan i det nya hemmet är det dags att låta valpen få komma ut och upptäcka sin omgivning i större utsträckning. Att socialisera hunden är en mycket viktigt bit i hundens uppfostran.

Har hunden fått sin första vaccinering hos uppfödaren behöver du inte vara rädd för att låta den träffa andra hundar före 12-veckors sprutan. Men se till att det är snälla hundar den får träffa så att valpen inte blir skrämd.

Börja också tidigt med att vänja hunden med tandborstning, pälsvård, kloklippning och allmän hantering.

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan