10. nov, 2016
Naturen är allt lite förnurlig! Tror Luna väntar på att löpa, så det blir valpar lite närmre våren!
Både Lilly och Luna ha har "gått över" tiden nu! Hoppas, hoppas det kommer igång snart :)
Någon träning har det inte varit på mina damer på ganska länge.Det är ju lite färskvara det där med vardagslydning! Jag kör med typ "köttbullelydnad" och har inhandlat diverse mumsmums för att torka:)i ugnen! Tycker det känns bra att göra eget godis och det sköter sig själv i ugnen!
Lite vanliga och lätta recept här:
Torkad blodpudding
Brukar vara
uppskattat, men tänk på att blodpudding innehåller socker! I vissa affärer säljs numera en mindre sötad variant.
Sätt ugnen på 125° C.
Skär blodpuddingen i lagom stora bitar.
Lägg bitarna
på en plåt med bakplåtspapper.
Torka bitarna i ugnen, ca 2 timmar. Torktiden varierar beroende på bitarnas storlek och hur mjuka man vill ha dem!.
När de nästan torkat, stäng av ugnsvärmen och låt
dem stå över natten. Låt ugnsluckan stå på glänt för att vädra ut ev. fukt
Torkad blodpudding i mikron
Skär blodpuddingen i skivor och lägg dem på hushållspapper.
Tillaga i mikron, ca 4 minuter och skär sedan i lagom stora bitar.
Torkad lever
Sätt ugnen på 125 grader.
Koka levern i ett par minuter (så att den blir mer lätthanterlig) och skär sedan
i bitar.
Torka sedan bitarna på en plåt i ugnen i cirka 2 timmar.
Låt stå och torka över natten.
Torkade fiskbullar
Sätt ugnen på 100 grader.
Skölj av fiskbullarna och
skär i små bitar.
Lägg upp på plåt och grädda tills de har torkat. Ha gärna ugnsluckan på glänt för att släppa ut fukt.
Lättgjort godis som hunden kommer att uppskatta. Och ännu
bättre så är det bra för vovvens figur också. Går även att använda sig av vanlig fisk.
Torkad lövbiff
Lägg några skivor lövbiff på en plåt med bakplåtspapper.
Torka i ugnen i 150 grader tills köttet känns torrt. Skär i pyttesmå bitar. Förvara i kylen.
Kyckling
Skär två kycklingbröst på tvären i 0,5 cm tjocka strimlor. Torka på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 100 grader tills de är riktigt torra och hårda. Det tar cirka två timmar. Förvara i kylen.
Laxbollar
Koka 200 gram lax.
Mixa med ett ägg, en tesked rapsolja och två teskedar Maizena. Rulla till små bollar och låt baka på bakplåtspappersklädd plåt i 10–15 minuter i 150 graders ugnsvärme. Förvara i frysen.
Vi hörs snart igen..hoppas jag :)))
Senaste kommentaren
15.09 | 19:14
Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena
15.09 | 14:18
Det gör jag.
15.09 | 12:21
Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)
15.09 | 11:07
Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.