Rosa vecka tre och valparna tre veckor

26. mar, 2017

Rosa vecka tre och valparna tre veckor

Tiden flyger iväg! Idag går Rosa in i vecka tre av sin ev. dräktighet! Hon är sitt vanliga busiga jag än! Däremot syns en liten kamp i rangordningen mellan Luna o Rosa! Har jag aldrig sett förut?

Igår fick småttingarna smaka lite fast föda toppat med avmaskningsmedel och allt slank ner med mycket god aptit! Valparna ska få äta både färskfoder och torrfoder! Torrfodret måste dock vara uppblött nu  ,då "pirayatänderna" ännu lyser med sin frånvaro tack o lov:) Men snart så!

När valpen är ca 3 veckor tittar den första tanden fram och det brukar sammanfalla med att tikens mjölkproduktion börjar avta. Under ett par veckors tid kommer nu totalt 28 mjölktänder att växa ut, 14 stycken i överkäken och 14 stycken i underkäken.

Den vanligaste ordningen på hur mjölktänderna kommer fram är först övre käkens canintand och därefter följer tredje, andra samt första incisiven. Mjölkmolarerna brukar komma fram i underkäken först och i ordningen andra, tredje och första molar. Ja det är mycket som händer på kort tid hos lilla valpen:)

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan