Koppelträning o mamma Rosas första tofs :)

2. jul, 2017

Koppelträning o mamma Rosas första tofs :)

Koppelträning är A & O både på landet och i stan :)

Att se till att hunden inte drar i kopplet kan avhjälpas genom effektiv koppelträning, antingen från början när hunden är valp eller senare i livet om problemet kvarstår. Se till att ha din hund lös så mycket som möjligt, då måste du som ägare och även hunden själv arbeta mycket mer på att hålla uppe varandras intresse. I början på en promenad är det speciellt effektivt att låta din hund gå lös så att den kan leka av sig och göra av med uppbyggd överskottsenergin. Efter en stund när hunden lugnat ner sig är det dags att du kopplar den. Nu börjar också allvaret och koppelträningen! Så fort din hund drar det allra minsta i kopplet ska du stanna tvärt. Att du konsekvent stannar kommer att lära hunden att det inte lönar sig att dra. Drar inte hunden stannar inte du och promenaden fortgår och hunden fortsätter att bli stimulerad. Det är även här intressebiten kommer in i processen. 

Belöning

Du bör belöna din hund när den lyssnar på dig och inte drar i kopplet. Antingen kan du belöna den med ett positivt röstläge och kel eller en liten godisbit. Kanske finns det även någon speciell övning eller lek som din hund tycker om som ni kan göra ihop? Ett koppel ska inte symbolisera maktövertag och kontroll, utan stimulans och glädje ägare och hund emellan. Som husse eller matte är du självklart ledaren, men en god sådan som är intressant, hänsynsfull och givande i relationen till din hund. Du kan se kopplet som något som mestadels är till för personer och djur ni möter längs er promenad, ett verktyg ni använder er av för att visa hänsyn mot dessa individer och få dem att känna sig säkra.

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan