Text Fredrik Steen

4. aug, 2017

Text Fredrik Steen

Tre bra sätt att få hunden att inte dra i kopplet:
1. Strunta i att ge valpen ett mål mat under dagen och ta i stället med fodret i din ficka när ni går på promenad. Varje gång valpen uppmärksammar dig, tittar på dig, belönar du med beröm och en bit mat. På så sätt lär sig valpen snabbt att det "lönar sig" att ha kontakt med dig under promenaden. Med tiden kan du byta ut maten mot en kort lekstund eller mys.
2. Överraska valpen genom att göra något oväntat under promenaden. Släpp kopplet och gå åt det andra ­hållet, till ­exempel. Låt valpen förstå och springa efter dig. Du tränar då valpens ­uppmärksamhet, vilket gör den mer vaksam på vad som händer under era promenader. Då blir den också mer följsam i kopplet.
3. Minilekar under promenaden är också bra för att göra hunden uppmärksam. Genom aktiv lek blir du mer intressant för hunden. Det behöver inte ta lång tid. Ett kort avbrott i det vanliga ­promenerandet gör mycket. Var närvarande och ha kontakt med hunden i stället för att kolla Facebook i mobilen.
Tänk på: Att rycka i kopplet, skälla på hunden eller genom ­andra bråkiga sätt ­försöka få hunden att gå fint i ­koppel fungerar inte. I stället får man ofta ­motsatt effekt och hunden drar mer i stället.

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan