Ingen vinter än men kommer kanske ?

13. okt, 2017

Ingen vinter än men kommer kanske ?

Skrivs flitigt om frusna Havanaiser på Facebook och många undrar över  regn/vinter kappa!

Hurttas regntäcke och  Värmetäcke, Hurtta Summit Parka är absout de bästa tycker jag! Inget fleecefoder för mig !!!

Mina damer skakar(fryser) när dem är nybadade och blir blöta av regn.Skakningar = alstra värme:) 

Härliga Hund skriver så här:

5. Förfrysning

Det är inte så vanligt att hundar förfryser sig. Men när det händer är det extremiteterna som drabbas först, så ha extra koll på långa, tunna öron, spenar, pung, tassar och svanstipp.

Du ser på hunden att den fryser om den blir stelare och långsammare i rörelserna och kanske börjar huttra. Vid stark kyla hämmas blodcirkulationen och hunden kan få så kallad köldkramp. Då får den svårt att stödja på benen och hoppar ofta fram på tre ben.

Man kan få i gång blodförsörjningen till tassarna med massage, men det kan göra ont på hunden. Bäst är att rasta hunden korta stunder om det är riktigt kallt och genast gå in i värmen om den visar tecken på köldkramp.

Är hunden både nedkyld och blöt efter lek i snön är det viktigt att torka den ordentligt torr innan du sveper in den i värmande filtar, annars har vätan en fortsatt kylande effekt.

Tänk också på att en blöt hund i blidväder faktiskt kan frysa mer än en torr hund i rejäl vinterkyla.

Ha extra koll på lilla magen om hunden skuttat fram i djup snö.

När du kommer hem efter en frostnupen promenad är det bra att ta en extra titt på hundens öronlappar, tassar, svans och ädlare delar. Om de är frostiga, rodnade, svullna, ömma eller till och med såriga ska du genast kontakta veterinär. Det ska du också göra om kroppstemperaturen understiger 36 grader.

 

 

 

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan