Isa dag 6

2. mar, 2018

Isa dag 6

På söndag går Isa in i vecka 2 ,om hon nu är dräktig? Isa själv tycks tro det i alla fall:) Hon vilar mycket och vill inte gärna bli störd! Är så försiktig när vi är ute! Inga djärva skutt, bara nosa o nosa! Nu är detta beteende lika som skendräktighet, även om Isa just i vanliga fall inte lider av det. Övriga damer är förståss väldigt intresserade av Isas kissepölar ute! Kanske Damerna  vet något ?  Det händer inte så mycket annars med isa just nu! 

Känsligaste tiden i dräktigheten är dag 13-30. Fostren utvecklas då i en rasande takt och är extra känsliga för störningar som tex mediciner eller infektioner. Vi hälsar inte på en enda hund eller okända människor då!

Så här ser det ut nu ett par veckor framåt!

Vecka 1, 2 och 3 

Ungefär 8-9 dygn efter befruktningen finns i äggledaren en cellklump kallad morula innehållande 16 - 32 celler. 
De första befruktade äggen inväntar de övriga, så när äggen vandrar ner genom äggledaren till livmodern, kommer alla att ha samma ålder.
Nervandringen tar 10 -14 dygn.
Väl i livmodern fördelar de blivande fostren sig i livmodern och 17-21 dygn efter befruktning fäster de sig i livmoderväggen och en moderkaka utvecklas. Moderkakan går som ett bälte runt fostret.
Genom moderkakan tillför tiken de näringsämnen som fostret skall använda i den kommande utvecklingen. 

Zindy tränar för utställningen i Malmö och imorgon blir det två timmars social och ringträning:)

Simson är nu såld med avelsrätt till sin fodervärd Anna och han är nog glad att slippa utställningar❤Känns allt lite sorgligt, då det är en stilig kille både på utsidan och insidan! 

Får säkert träffa honom ibland ändå och om allt är bra med hälsotesten, så blir han pappa till Rosas kull! Parning beräknad i Maj??

Trevlig helg önskar vi er alla och tro det eller ej, snart är det vår :)

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan