Sköta om sin valp är mysigt!

14. nov, 2020

Sköta om sin valp är mysigt!

Kamma med liten stålkam ( ca 10 cm) försiktigt från ögonvrån ut mot nosen. Blir oftas lite "sömngrus" där! Även nospälsen men var rädd om morrhåren. Bra med liten kam som har täta tänder till ögonvrån och har glesa tänder på halva delen av kammen  till nospälsen! Tvätta gärna mungiporna, då det fastnar lite smått o gott där! Träna tandborstning. Använd gärna l  El-tandborste för barn som ger ett bländande vitt leende:) Ingen fluor i tandkrämen!! Använd hundtandkräm som tyvärr är dyrare!
Klipp pälsen runt tassar och pälsen under vid trampdynorna. Inte mellan dynorna, bara dra pälsen uppåt och klipp bort överflödet vid trampdynan! Visar när ni kommer hit!
Bada när valpen blir smutsig eller om pälsen känns sträv.
Ta av munstycket på duschslangen och spola med en liten tunn stråle vatten tills valpen vant sig! Låt valpen stå på en liten handuk eller annat halkfritt material medans badning pågår! Valpen är nybadad när den kommer hem till er!
Föna i korta stunder nu i början! Kan vara lite otäck upplevelse tycker en del! Trägen vinner alltid :)
Tycker Esprit Rainforest shampo och balsam passar utmärkt ! Luktar inte gammal damparfym tex. vilket är trevligt:)) Avsluta ALLTID med utspädd balsam, så pälsstrået sluter sig och håller smuts borta lite mer! Späd shampot  i en blandflaska och späd lite mer än rekomendationen som står på flaskan!
Kanske lite mer styrka i schampot  om underredet fått sig en lerinpackning ;))  Skjöls MYCKET NOGA  ur schampot! Balsamet lite småslarvigt :)

Se till så inget bajs fastna r i pälsen runt lilla rumpan. Blir nästan som cement när det torkar in och då kan raringen få svårt för det hela ! 
Kloklipp en gång i veckan är bra! Valparna har just nu typ kattklor!!! Använd gärna en kattklo tång!
Träna valpen att ligga på rygg i ditt knä tex, så blir det lättare framöver och se om det blir
tovor under och för att lättare reda ut detta otyg!
Att kamma ut underull är viktigt. Det är den som ställer till det INTE SJÄLVA PÄLSEN!
Gäller äver kortklippta!!!
Mängden mat är lite svår att sia exakt om, då alla äter tillsammans! Rekomenderad mängd står på foderpåsens baksida som ni får med ! Man får prova sig fram! Just nu är några valpar rejält trinda. Bra att ha och ta på om matstrejken sätter in!?
En del är som grävskopor en del gillar pilla ut en kula till golvet och ta en lov runt matskålen med jämna mellanrum! Att äta torrisar på bara golvet eller något större platt underlägg är naturligt för en hund, så valp som inte äter så bra, prova detta ! Här är konurransen hård, så de flesta skyfflar i sig maten:)
Önskar era adresser, personnummer och namn på den som ska stå som ägare till valpen för  köpekontraktet Maila gärna på fagerhavanais@gmail.com eller ring!
Allt för vårt möte inomhus ska bli så kort som möjligt !! Vi rastar hunden tillsammans ute och då finns det tid för fler frågor! Klart vi har tid för en fika inomhus  🤪 Handssprit finns i entren som ni kan använda, har det inne också och munskydd ! Allt för att mota Corona så gott det går!
Allt är bra med huliganerna!!!
Vi hörs!

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan