Dag 42

28. aug, 2022

Dag 42

Idag är det  dygn 42
Imorgon, måndag börjar vecka 7 och sista trimestern som då är 21 dagar.

Zindy började föda dag 60 förra gången och vi är alltid x-tra beredda från dag 57
Zindy har idag gått upp 1,1 kg och breddat bröstkorgen med 9 cm och det är ganska mycket så här tidigt!!! Undrar om det är en stor kull igen??
Hade en vision om 4 valpar denna gång som skulle vara trevligt och behändigt:) Viktigast är förståss, alla få eller många, är friska!
Zindy har sina speciella matvanor än. Hundfodret är fortfarande inte så gott. Går ner lite om man gömmer dem riktigt väl med gotter. Får hon färskfoder backar hon t o m från matskålen. Många olika köttsorter och kokt inälvsmat blir det . Inte för ofta med inälvsmat, högst två ggr i veckan, gäller alla hundar!
Försöker se till hon får i sig olika mineraler och vitaminer. D vitamin har hon fått gott av med så mycket sol som varit:) Fast för att få i sig D vitamin, måste hunden slicka sina tassar eller päls! Kokt kycklinghjärta är x-tra gott och har B12 osv...
 Fostren är nu ca 7cm långa, under den gångna veckan har fostren nästan fördubblat sin storlek. Skelettet fortsätter att förbenas och runt dag 45 börjar det växa päls. Undrar vad det blir för färg....
Kommande veckor utvecklar fostren ca 75% av sin födelsevikt.Det är det egentligen bara storleken som ändras sista tiden.
I slutet av veckan brukar fostren vara så starka att man kan känna fosterrörelser och snart också se rörelser genom bukväggen.Fostret liknar nu den färdiga valpen.

Beklagar jag inte får ihop någon valpträff i höst! Det har varit mycket med sjukdomar både på den ena andra som lakat ur mig en del! Känner jag måste focusera på kommande valpkull och mamma Zindy som kräver 100% uppmärksamhet! Lilla damen löpte 5 veckor tidigare än beräknat, så därför blev jag lite låst!
Vill du komma själv med din valp till mig och prata päls tex, så är du välkommen :)
Tänkte till vinter /våren.. (eller vad tycker ni ) och Sisjön då. Där finns många fina platser att vara på!

Vi hörs snart igen!

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan