Dag 51

6. sep, 2022

Dag 51

Zindy blev lite hängig igår och hennes matlust var inte så stor! Ville kolla läget och tempade henne nu imorse.

Där var en svacka i hennes temp, 37 grader, så kampen har börjat mellan det dräktighetsbeva­rande hormonet och det värk­framkallande hormonet som man kan avläsa med hjälp av febertermome­tern. Hennes normaltemp är 38,1.

Den här kampen tar hos de flesta tikar ibland minst en vecka. Man kan då se att tikens kroppstemperatur sjunker lite, bara för att snart stiga igen till nor­mal nivå.
När det är dags för öppningsskedet så dippar tempen rejält och går sedan  upp till det normala eller mer när det är dags för själva valpningen.
Därför föredrar jag att tempa, så länge Zindy tycker det är ok och på så vis ana att valpningen är nära! Hon är så snäll och tålig min prinsessa!
Annars ser man se att tiken får frossa och känns kall när tempen blir så låg.

Hennes valplya är klar och alla saker man behövher till valpningen är på plats och tvättat! Lite förstrött kollade Zindy in sin lya och rafsade omkring lite i går kväll!

Zindy mår ganska bra med sin stora mage ,vilar och sover för det mesta :) 

Nu är det verkligen nerförsbacke:)

Vi hör snart igen!

Senaste kommentaren

15.09 | 19:14

Hej!
Vi är mycket intresserade av någon omplacering.
Har haft hund förut,
Vi är en kärleksfull familj med vuxen dotter.
Berättar givet vis mera om oss om intresse finns /mvh Helena

15.09 | 14:18

Det gör jag.

15.09 | 12:21

Hej!
Vad kul du träffat fine Hjalmar:) Kan du höra av dig på fagerhavanais@gmail.com om några dagar. Måste landa lite först:)

15.09 | 11:07

Hej!
Jag är intresserad av en valp från dig. Jag har träffat en hane, i Strömstad, som är så vacker. Vet att du just fått en ny kull men har du tid så hör gärna av dig.

Dela den här sidan